PALAGIONE & VOLTERRA

buurtschap  (località)  Palagione

Annunziata maakt officieel deel uit van het buurtschap palagione in de gemeente Volterra en bevindt zich op 15 minuten van het oude stadscentrum. Volterra is schitterend gelegen op een 531 meter hoge heuveltop. Rondom ons appartement zijn er veel wandelingen mogelijk. Je kunt het bos in, of de Monte Voltraio beklimmen voor een prachtig uitzicht. De route daarnaar toe begint bij de Villa Palagione. (gele bordjes)  Wanneer je de Stada Communale Palagione opwaarts vervolgt om je nog langs diverse mooie boerderijen en adressen waar je wijn & olijfolie kan kopen.

Activiteiten in de buurt

Op loopafstand (500 m.) vindt je onze buren van de Villa Palagione , waar je voor een acceptabel bedrag lekker ‘met de pot mee’ kunt eten (een vast 4-gangen menu). Ook kun je daar diverse cursussen volgen op gebied van de Italiaanse taal, albastbewerking, schilderen, koken en natuur en cultuur.

Volterra, uitzicht over de wereld…

     

Over Volterra schreef de engelse schrijver D.H. Lawrence: “It gets all the wind and sees all the world, a sort of inland island”. Het ommuurde middeleeuwse centrum is zeer sfeervol. Het centrale plein wordt gedomineerd door het Palazzo dei Priori, het oudste Toscaanse gemeentehuis, waarvan de bouw in 1208 begon, en dat waarschijnlijk model stond voor het Palazzo Vecchio in Florence.

Etrusken

In zijn hoogtijdagen vormde Volterra de hoofdstad van het Etruskische rijk. Het Museo Guarnacci biedt een kijkje in de mysterieuze Etruskische samenleving en herbergt het origineel van het beeld ‘Ombra della Sera’. Indrukwekkend zijn verder de restanten van het Romeinse theater, terwijl de aan de westkant van Volterra gelegen ‘Balze’ (rotswanden) een spectaculair uitzicht bieden. 

Horeca & shops

Volterra kent een interessante keus aan restaurants (wild!), cafés, winkeltjes en heeft een gezellige en warme uitstraling. Daarnaast is er een aantal goed gesorteerde supermarkten. 

Informatie

Informatiemateriaal over Volterra is in S.Annunziata aanwezig.

Kijk verder op  Volterra Val di Cecina Toscana  of   Wikipedia van Volterra