BORGO & OMGEVING

S.Annunziata is een begin deze eeuw geheel in stijl gerenoveerd italiaans landhuis (borgo), met daarin vier afzonderlijke appartementen. Ons appartement heeft een eigen schaduwrijk terras wat in de zomer erg aangenaam is.. Van mei tot oktober kan gebruik gemaakt worden van het zwembad dat 6 bij 12 meter is.

Vroeger tijd

       

De oude boerderij stamt uit het begin van de 19e eeuw. Waarschijnlijk heeft er op dezelfde plek ooit een klooster gestaan. De renovatie is uitgevoerd met veel aandacht voor detail. Op het terrein bevindt zich een kleine kapel uit de 12de eeuw (nu ook een appartement). 

Panoramisch uitzicht

Dat La Nunziata prachtig ligt gaat u vanzelf ontdekken.

De boerderij maakt deel uit van het buurtschap Palagione, gelegen aan de voet van Monte Voltraio in het heuvellandschap tussen Volterra en San Gimignano. Vanaf Annunziata heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de Toscaanse heuvels met haar kenmerkende ranke cipressen. Daarnaast biedt S.Annunziata door zijn landelijke ligging rust en stilte, terwijl de grote attracties toch goed bereikbaar zijn.

De omgeving verkennen

De directe omgeving van S.Annunziata leent zich goed voor langere of kortere wandelingen, terwijl de schilderachtige doorgaande weg SS68 alsmede pittoreske secundaire wegen de mogelijkheid bieden de omgeving per auto te verkennen.

Volterra

Volterra, ruim een kwartier rijden vanaf het appartement, heeft twee grote goed gesorteerde supermarkten. Daarnaast een keur aan winkeltjes met lokale producten. Meer informatie over Volterra vindt je door in de menubalk te klikken op ‘Palagione & Volterra’.